Un dels productes més típics de la tardor són els moniatos. La veritat és que és un producte que mai m’havia cridat molt l’atenció; n’havia menjat algunes vegades però no n’havia comprat ni cuinat mai. La recepta dels 15 em va fer descobrir alguna de les moltíssimes possibilitats que té. A més, vaig descobrir que hi ha moniatos de diferents tipus : de vermells i de blancs. Jo sempre els havia vist blancs i el dia que vaig descobrir els vermells em va sorprendre molt. Així que per preparar la recepta dels 15 en vaig comprar dels dos tipus, i a part de la crema de carbassa i moniato també vaig preparar uns xips. La veritat és que varen sortir molt bons i cruixents, i són tan senzills de fer que almenys una vegada s’ha de provar de fer-ne de casolans. Si hagués de triar entre els moniatos blancs i els vermells, em quedaria amb els vermells, perquè em va agradar molt el punt de contrast entre dolç i salat que tenien.
Abans d’anar a la recepta us volíem dir que estam molt contents perquè divendres passat vàrem ser el bloc recomanat al programa A cop de clic de Rac1. Encara que tenc molt poc temps per dedicar al bloc i no puc actualitzar-lo tant com voldria ni visitar ni comentar tots els blocs que m’agradaria visitar, la veritat és que em va fer molta il.lusió la menció que varen fer al bloc.
Ara sí, anem a la recepta!!
Ingredients:
Moniatos blancs i vermells
Sal maldon
Oli
Preparació :
- Tallam el moniato amb làmines fines. Ho podem fer amb una mandolina o, com vaig fer jo, amb un pelapatates.
- Les fregim amb oli, fregint-ne poques cada vegada. Encara que duu la seva estona fer-les és l´única manera de què ens quedin amb la forma correcta.
- Les retiram del foc i les deixam a damunt paper de cuina absorbent perquè es llevi l’excés d’oli.
- Posam sal gruixada (tipus Maldon) a damunt. Si volem també hi podem posar algun tipus d’espècie com paprika.
- Ara només cal tancar els ulls i gaudir dels xips de moniato. Encara que són un perill: una vegada que es comencen a menjar són un no aturar.
Vosaltres amb quins xips us quedau: els blancs o els vermells??
Doncs jo encara mai he vist el moniato blanc! Aquests xips es veuen tan cruixents i bons.... Que jo començo aquests dos bols i no en deixo ni un jejeje
ResponEliminaMoktes felicitats per la recomenació a Rac1, us ho nereixeu :) petons
Són molt bons els xips de moniato, alguna vegada n'he fet. T'han quedat molt xulos així dels dos tipus!
ResponEliminaEnhorabona per la recomanació!
Petons!
Felicitats Paula! que guay que surtissis per la radio!!!
ResponEliminaJo també en vull dels vermells!
Moltes felicitats per aquesta recomanació!!!
ResponEliminaM'encanten aquestes chips. A casa, quan en faig, no arriben a la taula... Delicioses!!!
Petonets guapa
mañana pruebo las dos versiones y te lo digo cual me gusta mas je,je
ResponEliminafelicitats por el Rac1
bona setmana
peto
Ole la meva nena!!! Si és que ja trigaven en recomanar un dels blocs més fantàstics de la gastroesfera!! :D
ResponEliminaLes xips en vull de totes! Que les vermelles m'encanten, però de moniato blanc encara no n'he provat!
Petonets preciosa
Sandra
Muchas felicidades, Paula.
ResponEliminaUna receta estupenda. A mo me gustan sobre todo los rojos.
Besos y buena semana.
Una recepta genial!
ResponEliminaEl moniato blanc no l´he vist mai!!! de lá ltre si que he muenjat xips son bonissims, però fa temps que no en menjo, pot ser m´animaré de veure els teus!!!petons
ResponEliminaUy q curioso!. No se me había ocurrido hacer chips!. En casa sólo comemos el boniato asado en el microondas, igual que las patatas!..esto lo pruebo..pero será con el rojo. Es el que siempre compramos. Saludos
ResponEliminaMoltes felicitats per l'aparició a Rac1!! quina il.lusió, no!??!
ResponEliminaA mi em va passar el mateix que a tu amb els moniatos, però a l'inrevés! Fins fa 10 dies no sabia que existien els blancs, i vaig al.lucinar!
Per tant, voto pels vermells, els de tota la vida ;)
me encanta! por fin algo distinto para un aperitivo, me encantó!
ResponEliminaA mi em va passar el mateix però també al revés. Vaig descobrir els blancs! Tot i això... jo em quedo amb els vermells, els trobo més dolcets... petons
ResponEliminaMoltes felicitats bonica!! :)
ResponEliminaDoncs jo en xips només he tastat els vermells, però aquest any epr primer cop vaig tastar els blancs cuits i m'agraden més els vermells. El puntet dolcet m'agrada molt!
Molts petonets guapa!!
Ummm a casa ens agraden molt aquests xips, mentres hi trobo moniatos els faig cada setmana, boníssims.
ResponEliminaPetonets
Són molt bones aquestes xips!!! amb el toc dolçet que li dona el moniato!! m'agraden molt! petons
ResponEliminaMoltes felicitats per la menció a la radio!
ResponEliminaA mi els moniatos blancs no m'agraden gens...aixi q tastarem els xips amb els altres...
Enhorabona per sortir a Rac1, no ho sabia!;)
ResponEliminaMira, fa molt de temps que no en menjo de blancs, ja pots enviar la Lupita!
Em sembla que també em quedo amb els vermells.
Molts petonets!
Visca la nostra Paula!!!!!!!!! oeeee, si es que RACC1 ja trigava, jijijiji. Una bona manera de celebrar-ho amb aquestes xips!!!! ;) molts petonets guapa
ResponEliminaPerfectes per anar picant...tant se val blancs o vermells la qüestió és menjar-ne.
ResponEliminaUmmmmmmm, que bons els moniatos!
ResponEliminaNani
Fets a casa han de guanyar moltíssim, i a més t'han quedat preciosos! Està molt bé descobrir productes nous, així les receptes semblen més bones i tot! jaja
ResponEliminaUn petoneeet!! :D :D
Uyyyyy, yo tengo una recetita igualica y en casa nos encantó!. So casi una golosina!
ResponEliminaUn besoteeeeeee