Hi pot haver millor manera d’acabar un menjar nadalenc que menjant un bon torró fet a casa?
El torró d’avui és un dels dos experiments que vaig fer per la recepta dels 15. Per fer-lo vaig seguir una recepta que havia vist a revistes, llibres i blocs, entre ells Webos Fritos. Vaig afegir a la recepta original un raig de Bailey’s i nous. El resultat? Un torró molt senzill de fer, ràpid i molt i molt bó.
Ingredientes (2 barres) :
500 grs d’ametlles crues picades
500 grs de sucre glacé
1 beina de vainilla
6 gemes d’ou
1 raig de Baileys
Nous
Preparació :
- Trituram les ametlles però sense arribar a fer farina d’ametlla, és a dir, no han de quedar amb la textura de pols sinó un poc més gruixades.
- Mesclam el sucre i l’ametlla triturada. Obrim la beina de vainilla i raspam el seu contingut damunt la mescla de sucre i ametlla.
- Afegim les gemes d’ou una a una i anam mesclant. En principi només en posam 4, i si veim que en necessitam més afegim la resta de gemes.
- Afegim un raig de Baileys i les nous.
- Quan ens quedi una massa homogènia amb un corró de cuina l’anam aplanant fins que ens quedi de la gruixa desitjada.
- Distribuïm la mescla dins dues capses de fusta o si no en tenim dins dos bricks tallats longitudinalment per la meitat (jo ho faig fer així)
- Deixam reposar el torró dins les capses o bricks tapats durant uns 5-6 dies.
- Passats aquests dies treim el torró de la capsa i posam sucre a damunt la superfície ; el cremam amb un bufador.
Altres torrons que hem preparat a Bon Tiberi:
Des de Bon Tiberi desitjam que passeu unes Bones Festes i que aprofiteu per passar temps amb la família i les persones estimades.
Bon Nadal i Bones Festes !!
Bon Nadal, Paula!
ResponEliminammm quin torró! mira que ja n'he menjat de sobra de torrons, però aquest el tastaria amb molt de gust ;)
ResponEliminaBon Nadal!!
mmmm quin torro més boo amb baileys!! aviat publicaré un que passarà a la historia jajja! petons guapa i bon nadal!!!
ResponEliminaAvui nosaltres hem menjat el que vaig fer per la recepta del 15, molt semblant al teu, però amb patata també. El teu té molt bona pinta!
ResponEliminaMolt bones festes, guapa!
Quin torró més deliciós!! I una mida moníssima!!
ResponEliminaEncara que amb una mica de retard, no voliem deixar de passar a desitjar-te molt bones Festes per a tu i tots els teus.
Petonets
Annie i Catieu
Qué rico Paula! Nunca nunca he hecho turrón, debería animarme algún día y estrenar el soplete que me trajo Papá Noel!
ResponEliminaFeliz Navidad!!!
Oh, oh, oooooooooh!!! Té una pinta ESPECTACULAR! El toc de Baileys el trobo super original? El podem incloure a l'índex del 15 Pauleta... series la recepta 90 i ens faria molta il·lusió! jajaja
ResponEliminaPetonets preciosa!
Sandra
El torró de tant tradicional sempre triomfa!
ResponEliminaBon any nou!
Molt original aquesta presentació individual.
ResponEliminaBones festes!
M'encanta aquest torró!!! Gruixut i caramelitzat... quina delícia!!!! petons
ResponEliminaPaula, Feliz Navidad.
ResponEliminaBesos
¡Este turrón debe estar de vicio con baileys! ¡Tiene un aspecto espectacular! ¡Te deseo todo lo mejor para este nuevo año que está a punto de llegar! Besos. :)
ResponEliminaAixò del Baileys em convenç molt!
ResponEliminaPetonets,
Nani
Que bo aquest turró!!! jo també en tinc un de gema al cap.. a viam si trobo ànims i temps per fer-lo. Com que tothom em treu a passejar al final no tinc temps per cuinar...
ResponEliminaBon any i petonets!!
Mira, un altre punt negatiu per no haver passat abans, ja no ve d'aquí, me'n poseu tants!:DDDDD
ResponEliminaAquest any he menjat pocs torrons i el de gema em sembla que no el tasto des de petita, envia la Lupita amb un trosset!
Molts petonets!!!!!!!!!
quin nivell! i jo quasi em perdo aquesta entrada, això no pot ser!!!! t'ha quedat perfecte. Moltíssims petonets solet meu
ResponEliminaEm vaig quedar amb les ganes de tastar aquest torró!! de fet em sembla que aprofitaré l'excusa i el faré abans que s'acabin les vacances! m'agrada el toc de baileys... apuntat! ;)
ResponEliminaAquest torro és totalment professional, te una pinta inmillorable!! M'ha agradat molt el teu blog, et segueixo desde ja! :)
ResponElimina