Crec que cada dia 15 faig una introducció semblant. Com és possible que torni a ser dia 15??? Aquest vegada, però, he d’afegir una altra pregunta: com és possible que ja sigui Nadal si fa uns dies era estiu??
Crec que a mi m’agraden totes les èpoques de l’any: l’estiu perquè és estiu, la tardor perquè és tardor, l’hivern perquè fa fred, però l’època de Nadal és una època que m’agrada especialment. Ara mateix ja es respira l’ambient nadalenc a tot arreu i com no podia ser d’altra manera la Sandra i el Xavi des dels Fogons de la Bordeta ens han proposat preparar un plat relacionat amb aquest temps. Hi pot haver res més nadalenc que els torrons?
L’any passat vaig preparar els meus primers torrons. Òbviament, torrons de xocolata. Aquest any tocava experimentar un poc més; així, doncs, vaig fer dos experiments que han estat tot un èxit. Un d’ells és una adaptació d’un torró d’avellanes que vaig veure a una revista. És un torró amb la textura del típic torró de Xixona però amb el gust de les avellanes. És molt senzill de fer, però s’ha de tenir paciència perquè ha de reposar una setmana o 10 dies perquè agafi la textura correcta.
Anem a la recepta!
Ingredients (per a una barra):
200 grs d’avellanes
125 grs de sucre
Un bocí d’una beina de vainilla
Preparació:
- Torram les avellanes en el forn durant uns 15 minuts a 170ºC. Deixam refredar.
- Trituram el sucre i la beina de vainilla fins que ens quedi sucre pols. (Amb la TMX 1 minut a velocitat 5-10)
- Afegim les avellanes i trituram fins que les avellanes vagin amollant el seu oli. Ens ha de quedar una textura oliosa. (Amb la TMX programam velocitat 6 i deixam uns 30-45 segons)
- Si no tenim un motlle, forram una capsa de fusta, la meitat d’un brick o un tupper amb paper de forn o paper film.
- Afegim a la massa perletes de xocolata i avellanes senceres i la distribuïm a dins el recipient que hem preparat.
- Deixam reposar uns dies el torró tancant el recipient. (Jo vaig utilitzar un brick de llet tallat per la meitat i el vaig deixar dins un tupper tancat)
Ara resulta que preparar torrons és fàcil i senzill. Ja no tenim excusa per no preparar-los aquests dies.
Recepta adaptada de la revista “Thermomix. Especial Navidad”
i t'has pogut esperar 1 setmana sense tastar-lo? i la Lupita també??? no m'ho cerc!!! si és impossible!!! ajajajajajaja. Una idea fantàstica!!! molts petonets solet meu... bona nit! ;)
ResponEliminaque bo me agrada
ResponEliminapeto
Visca la Paula i la seva alegria per totes les estacions, ole tu!
ResponEliminaMira, ja saps que no tindria paciència per esperar 10 dies, sóc un cas!
Jo no m'he atrevit amb un torró tan torró, no tinc molt clar què he fet! ja,ja,ja.
Molts petonets guapíssima!
La Lupita està a la Bordeta, per això ha resistit la temptació... ara no para de picar el meu torró en repós (no tenim paciència a la Bordeta!!)
ResponEliminaM'encanta la pinta que té... i m'encanta l'avellana, o sigui que... ja saps, no? Aquesta tarda envio a la Lupe a fer viatgets!! jijijiji
Moltes gràcies per participar carinyet meu!
Petons
Sandra
Mai he provat un turró així! Ha de ser bó amb el gust de les avellanes.
ResponEliminaPetons maca
Un torró molt ben aconseguit! Fa molt de goig, i d'avellanes no l'he provat... sempre ens el venen d'ametlla. Petons i bon Nadal!
ResponEliminaOoohh!! m'ha agradat aquest torró, ja que no té xocolata i la majoria en porten!! me l'apunto!;) petonets
ResponEliminaPauletaaaa!! :) si el faig avui arribo a Nadal, bieeen!! jajaaja!! quina pinta que té. A mi m'encanten les avellanes i amb perletes de xoco, nyaaaam!! El que no se és si sense thermomix em quedarà triturat tan fi...
ResponEliminaMolts petonets guapa!!
Com el teu tampoc le menjat mai!!! i crec que val la pena, és veu delicios!!! si que teniu voluntat!!! a casa no hi a manera amb les esperes!!! Muaks
ResponEliminaTé una pinta boníssima...
ResponEliminaAmb avellanes m'encanta! Jo també acostumo a fer les introduccions del 15 iguals. Sempre dic: -ja som a 15? haha!
Moltes gràcies per participar bonica!
Petonets!
L'any passat se'm va acabar la farina d'ametlla i vaig fer uns quants panellets d'avellana. Eren més gustosos. Deu passar el mateix amb aquest torró. I amb les perletes de xocolata deu quedar boníssim.
ResponEliminaA mi també m'agrada el Nadal!
Petonets
Con los turrones tan ricos que estáis haciendo, me temo que las tiendas van a vender poco!! Delicioso!! Un abrazo, Alicia.
ResponEliminaJo també m'uneixo a la teva pregunta d'exclamació que em penso que sempre la faig, com pot ser que ja siguem a Nadal si fa res erem estiu?? és tot plegat molt bèstia oi?
ResponEliminaPer cert, les avellanes no són el meu fort pero com que sempre m'han educat a provar-ho tot jo en faria un tallet. Sobretot perquè trobar-me les perletes de xocolata em faria posar els ulls xics xics de l'emoció, que bo ha de ser...
Estic ben tipa de torrons aquesta tarda peró hem queda un foradet per aquesta delicia que has fet. Les avellanes m'encanten així que l'he de tastar.
ResponEliminaUn petó,
Esther
Deliciós! I no sé per què però no conec ningú que no n'hagi fet torró de xoco. Aquest clàssic teu a casa triomfa.
ResponEliminaOstres el trobo molt original. Però per fer-lo s'ha de ser pacient... jo crec que cada dia aniria provant una miqueta, no em podria resistir..
ResponEliminaPetonets
Amb aquests ingredients, el resultat no pot ser altre que Deliciós....quina textura més temptadora.. m´encanta. Petons,
ResponEliminaOstres!!! Es com el de Xixona pero amb avellanes.... mmmmmm.... original i segur que bonissim!!! el meu s'ha de deixar reposar 2 setmanes!!! Quina gana!!! jajajajaja
ResponEliminaUn petonas
Sònia
El mateix torró!!! yupiiii
ResponEliminaT'ha quedat molt be Paula, felicitacions.
Un petonet
Es com torró fluix per`r d'avellanes! em sembla molt bona idea!
ResponEliminaM'encanta!!! Crec que demà mateix m'hi posaré per tenir el torró a punt per aquestes festes.
ResponEliminaUna abraçada.
Que bo!!! M'agrada molt el gust de l'avellana. Prenc nota...
ResponEliminaPetonets guapa
Quina bona pinta! Les avellanes són molt gustoses i les perletes de xocolata li donen un punt ideal. M'encanta!
ResponEliminaPer cert, no has posat la xoco als ingredients!
Petons!
Anna
Doncs jo sóc com tu: a mi també m'agraden totes les estacions! I sí, el temps passa volant... Quin estrés, ja tenim les festes a sobre!
ResponEliminaPerò a veure si trobo un foradet i preparo aquest torró, te una pinta espectacular!
Delicioso turrón.
ResponEliminaUn beso.
Aquest torró ha causat sensació.
ResponEliminaEl cert és que està boníssimmmm!!!
Petons