Avui torna a ser dia 15, i com cada dia 15 hi ha una cita a la gastroesfera: la recepta dels 15. Aquest mes, la Sandra i el Xavi ens han fet posar mans a la massa i preparar un pa.
Quan vaig llegir quina era la proposta d’aquest mes el meu cap va començar a donar voltes intentant pensar quin pa prepararia; potser un pa amb llavors, o amb fruits secs, o millor amb herbetes aromàtiques!! Quan ho vaig comentar a casa no em varen deixar opció: feia molt de temps que reivindicaven que intentàs fer llonguets, però mai trobava el moment de fer-ne. Una vegada més un repte ha estat el que m’ha fet fer una recepta que tenia pendent i que mai arribava a fer.
Per fer els llonguets ha seguit la recepta de Ma Petit Boulangerie.
Ingredients:
Massa mare:
200 grs de farina de força
120 grs d’aigua
5 grs de llevat fresc
Ingredients per als llonguets:
100 grs de massa mare
500 grs de farina de força
300 grs d’aigua freda
10 grs de sal
10 grs de llevat fresc
Preparació:
- Preparam la massa mare i per això mesclam tots els ingredients fins que quedin ben integrats.
- Deixam la massa a la gelera durant 24 hores.
- Una vegada passat aquest temps, hem d’agafar 100 grs d’aquesta massa mare i mesclar-los amb els ingredients necessaris per fer els llonguets (farina, aigua, sal i llevat)
- Ho amassam uns minuts a ma o amb una màquina amassadora. Jo vaig utilitzar la TMX programant uns 15 minuts a velocitat espiga.
- Posam la massa a damunt una superfície enfarinada i li donam forma rectangular i l’anam enrotllant (mirau els videos explicatius del you tube. L’enllaç està més abaix)
- Tallam porcions de pa i les deixam llevar fins que dupliquin el seu volum (una hora aproximadament)
- Enfornam a 220ºC uns 20 minuts. És important polvoritzar el forn amb aigua per crear una atmosfera humida i que la crosta del pa quedi ben cruixent.
Com enrotllar la massa http://www.youtube.com/watch?v=cAFq4QDe3nA
Com tallar-los http://www.youtube.com/watch?v=A6QV28M9w3s
Surten bons, oi? Jo també vaig fer aquests llonguets fa un temps seguin la mateixa recepta que tu. Els teus fan molt de goig!
ResponEliminaVisca els llonguets!!! saps que mai els havia vist, i fa una setmana vaig entrar a un forn i una sra. va demanar llonguets???? jajajajajajaja. Ja em pots preparar un parell ben tendres que demà et vindré a veure molt i molt aviat!!! (quina son només de pensar-ho!!!! ,)) petonets guapa meva
ResponEliminauala! llonguets! T'han sortit genial! I són boníssims per a un bon entrepà, els provaré de fer algun dia.
ResponEliminaPetons!
Pauleta!!
ResponEliminaPer poc no publico uns llonguets jo també!!Trobo mlt curiós el seu origen i els vaig fer però no em va convèncer com em van quedar. Els teus es veuen molt bons i tenen una forma molt de llonguet (no com els meus, jj)! Ho tornaré a provar a veure què tal.
molts petonets guapa!!
Avui la recepta del 15 llueig més que mai! T'han quedat genials, quina bona pinta!
ResponEliminaUna abraçada!
era mi merienda de pequeño el llongets y chocolate,buensisimos te han quedado
ResponEliminapetons
Ai la Judith i els llonguets, segur que no s'havia fixat!ja,ja,ja
ResponEliminaClar, vas fent aquestes coses tan bones i després et cauen regals, molt llesta tu!
Molts petonets guapíssima meva!
Com em recorden la meva infantesa, eren els bocates del cole, son maquíssims:))) petons
ResponEliminaLlonguets!!! Quina bona pensada!!! I que bons... M'has obert la gana... jijijiji
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Llonguets?! No m'ho hauria imaginat mai! jijijijij T'han quedat espectaculars cuca, no m'estranya que després et mimin tant!! jejeje Ets la millor!
ResponEliminaPetonets i gràcies per participar carinyet!
Sandra
Que booons! Jo també en faig a casa i estan de mort. M'encanten. T'han quedat fantàstics!
ResponEliminaPetonets i gràcies per participar!! :)
Tentadores los panecillos con chocolate.........
ResponEliminaDeliciosa la propuesta.
Besos y buena semana
Quin goig que fan aquests panets per un berenar.!!! Aquestes peces individuals son ideals... Pa amb xocolata. Que bó.. Petons,
ResponEliminaEts una artista, es veuen tan esponjosos!!
ResponEliminaQuan era petita en menjava un per berenar l'horabaixa, amb sobrassada. Què bo!
ResponEliminaOstres llonguets! això ho he de probar Paula!! t'han quedat perfectes!!
ResponEliminaEl llonguet és el pa preferit del meu marit1 i mira que no en fan a tot arreu! els provaré de fer, a veure què tal! quin berenar més bo el pa amb xocolata!
ResponEliminaQue bons els llonguets amb xocolata! traslladen a l'infantesa...
ResponEliminapetonets bonica!
ostres, quina bona pinta fan aquests llonguets, i més si els arrodoneixes amb un bon tros de xocolata per berenar!
ResponEliminaRealment és curiós com amb pocs ingredients en poden sortir tants pans diferents!!
Has fotografiat els llonguets amb xocolata! Era el meu berenar preferit (i dels meus germans).
ResponEliminaNani
M'encanten els llonguets!
ResponEliminaEls llonguets amb xocolata per berenar em porten records d'infantesa. Que bé que a casa t'animessin a fer-los!
ResponEliminaFelicidades por tus llonguets, no los conocía y veo que son una monada de panes.
ResponEliminaUn besito
Aquests llonguets em recorden quan era petita quan berenava pa amb xocolata. Mmm! Tenen una pinta excel·lent.
ResponEliminaUna abraçada!
Llonguets!!! Em transporten a la infantesa, quan ens estàvem en un petit poblet del Baix Empordà i hi havia la senyora Maria, que tenia un forn molt petitó que sempre feia olor de pa acabat de fer.... us han quedat molt xulos!
ResponEliminaQue bé que hagis fet llonguets, m'agraden mooooolt!!! :D intentaré fer-los!! els de casa teva van tenir bona pensada! :) petonets!
ResponEliminaQue bons aquests panets!!!
ResponEliminaAquest són els panets de tota la vida i tant agraïts que són!Els pots farcir, o menjar-te´ls tal qual que no perden " ni un àpice de su gràcia".
ResponEliminaUns llonguets fantàstics!!!! Jo que sóc una gran panarra, ja n'he agafat uns quants d'aquests que surten a la pantalla!
ResponEliminaPetons
mmmmmmmmmmmmmmmm qué ricos, me encantan los llonguets! con un trocito de chocolate, apaga y vámonos!
ResponEliminaAlaaa, si semblen de forn!! :O :O De veritat, quina pinta, i a sobre m'has posat aquesta rajola de xocolata i ja m'has matat... jaja Deu estar contenta, eh, la família? ;)
ResponEliminaUn petoneeet! :D
El llonguet és el meu pa preferit, però encara no n'he fet mai. Aquests són brutals! Gràcies per la recepta. La faré sens falta!
ResponEliminache, ¿así de fácil es la masa madre? yo creí que era más compleja, ¡me encantó! ¡me lo llevo!
ResponEliminaEstimadíssima Paula,
ResponEliminaQuins panets!!! i m'encanta el rivell on els has posat! sembla de llauna.. i les coses de llauna em xiflen!
Quant anava a estudiar a ciutat, cada mati me'n duia un llonguet amb fuet i sucat de tomàquet!
Una forta abraçada,
Mglòria
Et trobem a faltar a EncandilArte!!!!