Com ja és habitual cada dia 15 la blocosfera pateix una invasió de receptes preparades amb l’ingredient que ens proposen des dels Fogons de la Bordeta. Aquest mes l’ingredient estrella han estat les llenties.
Quan la Sandra em va comentar quin seria l’ingredient no es va equivocar quan em va dir “aquesta vegada la recepta dels 15 serà un autèntic repte a casa teva”. La veritat és que a casa les llenties només m’agraden a mi i si a això li sumam que cada vegada tenc menys temps per cuinar i que volia preparar alguna cosa original, podeu entendre que aquesta vegada he tengut un autèntic dilema per saber quina recepta preparar.
Un dia, encara no sé com, em vaig il·luminar. Vaig pensar que si utilitzam farina de ciurons o d’arròs podria intentar fer alguna cosa amb farina de llentia. Dit i fet, em vaig posar a triturar llenties amb la thermomix per aconseguir fer farina de llenties. Llavors vaig pensar fer unes boletes de puré de patates i arrebossar-les amb la farina de llenties. El resultat?? Unes boletes de patata ben originals amb el contrast del gust de les llenties i que, fins i tot, varen agradar als que es declaren enemics de les llenties. Així, doncs, repte superat!!!
Ingredients:
Puré de patates (400 grs de patates pelades tallades a bocins, 200 grs de llet, sal, nou moscada)
Pernil
Nou moscada
Sal
Farina de llenties
Preparació:
- Preparam la farina de llenties (trituram les llenties pelades amb la TMX un minut a velocitat 10, fins que quedi una farina fina)
- A continuació, preparam el puré de patates. Jo ho vaig fer amb la TMX, posant la papallona i tots els ingredients 30 minuts, 90ºC, velocitat 1. Després trituram uns 40 segons a velocitat 3 fins que ens quedi un puré amb la consistència adequada. El puré ens ha de quedar amb un cert cos perquè si queda massa fluix no ens anirà bé formar les boletes.
- Si volem, podem afegir al puré pernil tallat a bocins petits. Ho mesclam i ho deixam refredar a la gelera durant unes hores.
- Passat aquest temps podem preparar les boletes. És més senzill fer-les si ens untam els dits amb un poc d’oli, així el puré no s’enganxa a les mans i podem donar forma rodona a la massa.
- Passam les boletes per la farina de llenties. Com que vaig tenir por que s’obrissin en fregir-les vaig arrebossar-les dues vegades. És a dir, vaig formar les boletes i les vaig arrebossar amb la farina, vaig passar-les per ou batut i novament les vaig arrebossar amb la farina.
- Fregim les boletes de patata fins que agafin color daurat.
Que ricura!!! un besito..
ResponEliminaSi és que la meva Pauleta supera tots els reptes amb nota, es nota que hi ha bona matèria prima... i si els reptes del 15 (el pròxim mes serà més fàcil, eh? jijiji) els tens de 10, imagina't els teus reptes personals: de matrícula d'honor campiona! :D
ResponEliminaM'encanten aquestes boletes, li dius a la meva fillola Lupita que faci un viatge express a la Bordeta... que tenim la nevera buida! jejejeje
Moltes gràcies per participar carinyet meu!
Petonets
Sandra
Un nou ingredient a la cuina: Farina de llenties!!! Quina bona idea!!! Genial. Petons.
ResponEliminaMe ha encantado la idea de la harina de lentejas.......... una aportación estupenda.
ResponEliminaBesos.
ostres nena, m'has matat! i com ho fem sense TMX??? ets una carck, a veure si vinc amb la Gírgola i el Boletet a veure't a Mallorca! jaajajajajajajajjaja. Molts petonets carinyet, i sobretot, DESCANSA...
ResponEliminaMe has dejado kao,que buena idea has tenido,me encanta y no descarto probarla
ResponEliminapeto
Unes boletes que marxaran en un plis plas. M'ha agradat la idea!
ResponEliminaAixó de la farina de llenties es una gran idea Paula!!! vull una TMX!!!
ResponEliminaQuina passada Paula!!! M'ha encantat!! Farina de llenties... impressionant!!!
ResponEliminaUn petonas
Sònia
mai havia sentit a parlar de la farina de llenties!! quin aperitiu més boo!! petons
ResponEliminaEstic amb la Judith...els q no tenim TMX ho tenim negre...serà questió de visitar algu q en tingui per triturar les llenties... :-)
ResponEliminaDoncs això de la farina de llenties no ho sabia, però com tinc TMX no hi ha problema :))
ResponEliminaPetonets!!
A mi també m'has deixat Ko com diu el Miquel. M'encanta la idea que has tingut, llàstima que no tingui la TMX que sino ara mateix ho feia. Petonets
ResponEliminaJa ho pots ben dir, repte més que superadíssim!! :D Tenen una pinta impressionant, sobretot amb el pernilet a dintre... Genials!!
ResponEliminaUn petonet! :D
Mira que apanyada que ets! Comprar la farina? Què va, la súper Paula la fa ella.
ResponEliminaJa passes proves ja! El tens enganyat!;)
Et diria ole, ole i ole però et diré ola, ola, ola, ...Ara tenim un trauma infantil!:DDDD
Molts petonets guapíssima!
Ostres, quina idea més original! Tinc la thermomix, de manera que puc aconseguir la farina de llenties. Ho provaré! ;)
ResponEliminaNena quina pensada! te les empesques totes tu!
ResponEliminaLes hauré de fer pq sé que m'encantaran.
Petonets
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuina idea més original. L'haurem de fer...
ResponEliminaNani
Què bones les boles de patata casolanes, la meva àvia ens en feia tot sovint, però a casa no n'he fet mai. I això d'enfarinar-les amb pols de llenties em sembla molt original. Ara que tinc la THM ja no tinc excusa!
ResponEliminaPetons!
Anna
uau! que original! Jo quan veig veure el repte de les llenties, vaig desisitir, perquè normalment faig postres i no tenia ni idea de què fer, però ara estic pensant en un pastís amb farina de llenties???? aish, no sé pas...
ResponEliminaUna receta bon tiberi total! Me encanta!
ResponEliminaMira que vam arribar a veure receptes de llenties i aquesta ens la vam perdre! Per sort, l'hem pogut trobar perquè aquestes croquetes fan una pinta deliciosa!
ResponEliminaNosaltres avui al bloc d'ESfruita proposem un aperitiu molt especial: torradetes amb maduixes, plàtan i camembert. www.esfruita.com/assessorem/torradetes-amb-maduixes-platan-i-camembert
Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com
També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.