dijous, 15 de novembre del 2012

Pappardelle amb salsa de bolets




Un dels ingredients estrella de la tardor són, sense cap tipus de dubte, els bolets. I aquesta ha estat precisament la proposta de la Recepta del 15 per a aquest mes de novembre.
Aquesta vegada m’he decidit per fer una recepta ràpida però molt saborosa: pasta amb salsa de bolets.

Ingredients:
Bolets variats (uns 250 grs aproximadament)
1 ceba
2 alls
200 ml de nata (o crema lleugera per cuinar)
Nou moscada
Vi per cuinar
Pebre bo
Oli
Sal
Pappardelle

Preparació:
1. A una paella fregim a foc suau dos alls. Quan estiguin daurats afegim la ceba picada amb un poc de sal.
2. Després d’uns minuts afegim els bolets amb el vi,  el pebre bo i la nou moscada.
3. Ho deixam uns minuts i afegim la nata. Deixam bullir uns 3-4 minuts. Si la salsa ens queda massa espessa la podem alleugerar afegint un poc de llet.
4. Passam la mescla a un recipient i ho trituram fins que quedi una massa fina i homogènia.
5. Bullim els parppadelle i els escolam.
6. Mesclam la pasta amb la salsa de bolets.

Com preparar la salsa de bolets amb la TMS:
  1. Posam a la TMX la ceba i els alls. Programam 5 segons, velocitat 5.
  2. Afegim 50 grs d’oli i programam 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2.
  3. Afegim el vi. 1 minut, temperatura Varoma, velocitat 2.
  4. Finalment, afegim la nata. 3 minuts, 100ºC, velocitat 2.
  5. Trituram fins que quedi una salsa fina.
Bon profit!!!!

8 comentaris:

  1. Aquesta salseta és boníssima, m'encanta!!! I amb els supers pappardelle han de quedar de diumenge! ;) Oooole tuuuuu!!
    Moltes gràcies per participar carinyet meu!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que bona la pasta amb bolets!!! Petons

    ResponElimina
  3. Ohh, quina pinta aquesta salsa!! Petons!

    ResponElimina
  4. m'encanta aquest tipus de pasta, i la salsa de bolets, junt amb la de pesto és una de les meves preferides!! aixi que ja tinc el dinar preparat! petons

    ResponElimina
  5. Uf! Boníssima, la salsa! A mi també m'agrada molt, aquesta pasta. Ara me n'heu fet venir ganes!!! ha ha ha. BONA PROPOSTA!

    ResponElimina
  6. Una salsa boníssima per a un bon plat de pasta!!

    ResponElimina
  7. Té molt bona pinta aquesta salsa! Apuntada!

    Petons!

    ResponElimina
  8. No he comprat mai aquesta pasta però segur que demanaria "parpadelle", ho he llegit malament cada vegada, aix!
    Per sucar-hi pa!
    Molts petonets.

    ResponElimina