diumenge, 28 d’octubre del 2012

Galetes en espiral





Quan comença a fer fred una de les coses que més m’agrada fer és encendre el forn i preparar alguna cosa dolça. M’encanta sentir l’olor que va envaint tota la casa.
Aquest mes a Memòries d ‘una cuinera ens han proposat preparar galetes. Així que he tengut l’excusa perfecta per inaugurar la nova temporada de forn preparant unes espirals de galetes que fa molt de temps que tenia pendents de fer.



Ingredients:
Massa:
125    grs de mantega
125 grs de sucre
Unes gotes d’essència de vainilla
1 vermell d’ou batut
175 grs de farina

Massa de xocolata:
      125 grs de mantega
      125 grs de sucre
      1 vermell d’ou batut
      165 grs de farina
      30 grs de cacau en pols

Preparació:

1.   Batem la mantega i el sucre amb unes varetes elèctriques (amb la TMX uns minuts amb la papallona) fins que ens quedi una mescla uniforme.
2.    Afegim la vainilla, el vermell de l’ou i la farina. Tornam a mesclar fins que ens quedi una massa homogènia.
3.      Preparam de la mateixa manera la massa de xocolata.
4.      Embolicam la massa amb un film transparent i ho deixam reposar a la gelera com a mínim 20 minuts.
5.      Passat aquest temps amb l’ajuda d’un corró estiram per separat les dues masses fins formar uns rectangles d’uns 18 x 25 cms.
6.      Posam una massa a damunt l’altra i les anam enrotllant pel costat més curt fins formar un cilindre. (Amb aquests ingredients a mi em varen sortir dos cilindres)
7.      Deixam reposar el cilindre de massa a la gelera durant 30 minuts com a mínim.
8.      A continuació, anam tallant el cilindre en rodanxes amb un ganivet . Les distribuïm a una palangana de forn. Hem de deixar espai entre les galetes perquè augmenten de mida durant el temps de forn.
9.      Finalment, les enfornam durant uns 15-18 minuts a 180ºC, fins que comencin a agafar color daurant.


(Recepta del Llibre “500 delicias de chocolate” de l’Editorial Blume)

12 comentaris:

  1. Sempre els hi he tingut ganes a aquestes galetes, t'han quedat perfectes!!! Quines fotos taaaaaan xules!
    Petonets carinyet
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta que fan aquestes espirals. Em molt de gust me'n menjaria alguna.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Ostres tacabo de descobrir per casualitat i tot el que hi veig fa bona pinta!! Et segueixo i així no et perdo! ;)

    ResponElimina
  4. Que xules! Jo en vaig fer unes de dos colors, també, però amb forma d'escacs. En espiral són ben originals!

    ResponElimina
  5. ostres quina pinta !!! sembla els espirals de pasta de full pero amb galeta..bonissims! petons

    ResponElimina
  6. Molt bona pinta, deuen ser boníssimes! Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Quins espirals més bonics, les galetes les tinc pendents, no sóc capaç de saber-ne fer, algun dia arribarà!!

    ResponElimina
  8. Ostres! jo també fa molt de temps que les tinc a pendents! t'han quedat perfectes guapa!
    Ja sabem que de galetes tu en saps un munt, una vegada vas guanyar merescudíssimament un concurs i tot!!!!
    petonets

    ResponElimina
  9. Que bones i maques!!! l´altra dia en una classe de cuina les varem fer!!! Petonets

    ResponElimina
  10. Quines galetes més xules i quines fotos més maques!Segur que vas prendre mides perquè les dues masses són iguals!!!!!!!
    Molts petonets i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. quina perfecció Paula!!!!!!!!!!! t'han quedat de luxe. A veure si en fas una altra fornada i ens fas arribar una caixa ben plena al Bolet!!! el teu nebodet et faria la ola!!! jajajajajaja. gràcie solet per participar. petonets

    ResponElimina