Quan comença a fer fred una de les coses que més m’agrada fer és encendre el forn i preparar alguna cosa dolça. M’encanta sentir l’olor que va envaint tota la casa.
Aquest mes a Memòries d ‘una cuinera ens
han proposat preparar galetes. Així que he tengut l’excusa perfecta per inaugurar
la nova temporada de forn preparant unes espirals de galetes que fa molt de
temps que tenia pendents de fer.
Ingredients:
Massa:
125
grs de mantega
125
grs de sucre
Unes
gotes d’essència de vainilla
1
vermell d’ou batut
175
grs de farina
Massa de xocolata:
125 grs de mantega
125 grs de sucre
1 vermell d’ou batut
165 grs de farina
30 grs de cacau en pols
Preparació:
1. Batem la mantega i el sucre amb unes
varetes elèctriques (amb la TMX uns minuts amb la papallona) fins que ens quedi
una mescla uniforme.
2. Afegim la vainilla, el vermell de l’ou i la
farina. Tornam a mesclar fins que ens quedi una massa homogènia.
3.
Preparam de la mateixa manera la massa de
xocolata.
4.
Embolicam la massa amb un film transparent
i ho deixam reposar a la gelera com a mínim 20 minuts.
5.
Passat aquest temps amb l’ajuda d’un corró
estiram per separat les dues masses fins formar uns rectangles d’uns 18 x 25
cms.
6.
Posam una massa a damunt l’altra i les anam
enrotllant pel costat més curt fins formar un cilindre. (Amb aquests
ingredients a mi em varen sortir dos cilindres)
7.
Deixam reposar el cilindre de massa a la
gelera durant 30 minuts com a mínim.
8.
A continuació, anam tallant el cilindre en rodanxes amb
un ganivet . Les distribuïm a una palangana de forn. Hem de deixar
espai entre les galetes perquè augmenten de mida durant el temps de forn.
9.
Finalment, les enfornam durant uns 15-18
minuts a 180ºC, fins que comencin a agafar color daurant.
(Recepta del
Llibre “500 delicias de chocolate” de l’Editorial Blume)
Sempre els hi he tingut ganes a aquestes galetes, t'han quedat perfectes!!! Quines fotos taaaaaan xules!
ResponEliminaPetonets carinyet
Sandra
Quina bona pinta que fan aquestes espirals. Em molt de gust me'n menjaria alguna.
ResponEliminaUna abraçada!
Ostres tacabo de descobrir per casualitat i tot el que hi veig fa bona pinta!! Et segueixo i així no et perdo! ;)
ResponEliminaQue xules! Jo en vaig fer unes de dos colors, també, però amb forma d'escacs. En espiral són ben originals!
ResponEliminaostres quina pinta !!! sembla els espirals de pasta de full pero amb galeta..bonissims! petons
ResponEliminaMolt bona pinta, deuen ser boníssimes! Una abraçada!
ResponEliminaQuins espirals més bonics, les galetes les tinc pendents, no sóc capaç de saber-ne fer, algun dia arribarà!!
ResponEliminaOstres! jo també fa molt de temps que les tinc a pendents! t'han quedat perfectes guapa!
ResponEliminaJa sabem que de galetes tu en saps un munt, una vegada vas guanyar merescudíssimament un concurs i tot!!!!
petonets
Molt maques...Es veuen molt tendres.
ResponEliminaQue bones i maques!!! l´altra dia en una classe de cuina les varem fer!!! Petonets
ResponEliminaQuines galetes més xules i quines fotos més maques!Segur que vas prendre mides perquè les dues masses són iguals!!!!!!!
ResponEliminaMolts petonets i moltíssimes gràcies per participar.
quina perfecció Paula!!!!!!!!!!! t'han quedat de luxe. A veure si en fas una altra fornada i ens fas arribar una caixa ben plena al Bolet!!! el teu nebodet et faria la ola!!! jajajajajaja. gràcie solet per participar. petonets
ResponElimina