diumenge, 23 de setembre del 2012

Macarrons amb salsitxes, cuixot salat i formatge cremós





Crec que no conec a ningú a qui no li agradin els macarrons. Potser n’hi ha que s’estimen més menjar-los amb carn, d’altres sense, d’altres amb molt de formatge i d’altres sense gens de formatge, però a tothom d’una manera o de l’altra li agraden.
A casa gairebé sempre els solem menjar amb carn picada, però aquesta vegada per a la cita d’aquest mes de Memòries d’una cuinera volia provar de fer-los d’una manera un poc diferent.
La recepta va ser un poc improvisada; tenia la idea del que volia fer, però mentre anava cuinant vaig anar afegint ingredients. El resultat han estat uns macarrons distints a com els menjam habitualment però amb un gust original que ens va agradar molt. Segurament, els tornarem a fer molt aviat.

Ingredients:
Macarrons
Ceba
Oli
Vi per cuinar
Salsitxes
Cuixot salat
Formatge cremós (tipus Philadelphia)
Orenga
Formatge

Preparació:
  1. En una paella posam un poc d’oli i anam sofregint la ceba tallada a petits bocins fins que comenci a agafar color.  
  2. Afegim vi per a cuinar i les salsitxes tallades. Passats uns minuts hi afegim el daus de cuixot salat.
  3. Quan gairebé estigui cuinat hi afegim el formatge cremós i ho mesclam bé fins que quedi tot ben integrat.
  4. Mentre preparam tot l’anterior podem anar bullint els macarrons.
  5. Mesclam els macarrons amb la salsa que hem preparat i hi afegim un poc d’orenga.
  6. Distribuïm els macarrons en una palangana de forn i al damunt hi posam una quantitat generosa de formatge. Gratinam uns minuts.

12 comentaris:

  1. Això del cuixot salat és brutal. Sona molt bé. i converteixen aquests macarrons en un plat molt senyor. M'agrada!

    ResponElimina
  2. Ni idea del que es el cuixot salat però segur que esta molt bo! tenen una pintassa perfecte! ptons

    ResponElimina
  3. Bon dia reina meva! Ja que anit em vas enviar a la Lupita, podria haver portat un tupper dels supers macarrons pels tiets bordetencs, no? Per favor, que no són ni les 10 i m'ha entrat la gana! jajaja
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Amb sitxes què bons! I una bona idea que m´ha donat.

    ResponElimina
  5. El philadelphia ha de ser el toc de gràcia, i ben gratinadets que bons!!
    No seré pas jo la primera en rebutjar un bon plat de macarrons!!!
    petonets

    ResponElimina
  6. visca els macarrons! i més si venen des de Mallorca!!! m'apunto el formatge cremós, ha de ser la bomba!!! molts petonets reineta (PD_:ja se que menjarà el Boletet a casa dels tiets-suegris!!! ;P)

    ResponElimina
  7. mmm tenen una pinta! tenc ganes de provar la recepta! me l'apunt! Petons!!

    ResponElimina
  8. El cuixot salat vostre és el nostre pernil salat??? És per anar informant al Lluc.;)
    Molt bo el toc de formatge, si senyora.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Moni és el vostre pernil salat. Així m'agrada que el Lluc vagi practicant. ;P

      Elimina
  9. Cuixot? és la primera vegada que ho sento!!! però pinten molt be!!! Bss

    ResponElimina
  10. La recepta de la meva mare!! (però amb pernil salat) Boníssims, ho puc confirmar.
    petons
    Mónica

    ResponElimina