Com cada mes tenim una cita amb la Recepta dels 15. Aquesta vegada des dels Fogons de la Bordeta ens han proposat cuinar amb arròs.
Crec que l’arròs és un dels aliments més versàtils que hi ha. No conec a ningú a qui no li agradi; a més és pot cuinar de moltes maneres: com a plat principal, com a guarnició i fins i tot com a postres.
Fa poc vaig veure a Velocidad Cuchara una recepta de magdalenes fetes amb farina d’arròs que em va cridar molt l’atenció perquè mai havia preparat res amb aquesta farina i, la veritat, m’agrada experimentar amb diferents ingredients. Així que, quan vaig veure quina era la proposta d’aquest mes per primera vegada vaig tenir molt clar ben ràpid què prepararia.
Vaig agafar com a base la recepta de Velocidad Cuchara i la vaig adaptar un poc. El resultat va ser molt bo. La textura és un poc més compacta que la de les magdalenes convencionals. Així i tot, a mi em va agradar molt el gust que tenien; fins i tot, crec que em va agradar més que les magdalenes que normalment faig.
Anem a la recepta!!
Ingredients:
170 grs de farina d’arròs
La pell d’ una taronja
Una cullerada de llevat (tipus Royal)
30 grs de maizena
3 ous
110 grs de sucre
50 grs d'oli de gira-sol
25 grs de suc de taronja
Un pessic de sal
Canyella
Cardamom
Preparació:
- Si no tenim farina d’arròs la podem preparar triturant amb la TMX un minut a velocitat 10.
- Mesclam els ous i el sucre durant uns minuts fins que ens quedi una massa blanquinosa (si ho mesclam amb la TMX: posam la papallona i programam 3 minuts, 37ºC, velocitat 3 ½ i després tornam a programar 3 minuts més sense temperatura a la mateixa velocitat)
- Afegim l’oli, el suc de taronja i la sal. Mesclam (15 segons a velocitat 2)
- Afegim la farina, la canyella i el cardamom i tornam a mesclar (llevam la papallona i programam 15 segons a velocitat 2)
- Deixam reposar la massa a la gelera durant una hora com a mínim.
- Passat aquest temps encalentim el forn a 250 grs. Distribuïm la massa a dins les càpsules de magdalenes i enfornam a 220ºC durant 15 minuts. El contrast fred de la gelera i l’alta temperatura del forn faran que les magdalenes ens surtin altes (amb “copete”), encara que aquestes magdalenes amb farina d’arròs pugen menys que les fetes amb farina de blat.
Ole, ole! Si és que a la meva nena li dius arròs i fa magdalenes, crack! jajajaja Jo en vaig fer aquest estiu i no van quedar pas tan xules com les teves!! Que ja poden ser compactes però tenen una pinta... Lupita, que la tieta vol fer un segon esmorzar! jajajaja
ResponEliminaMoltes gràcies per participar carinyet meu!
Petonets
Sandra
DOncs perque no utilizar farina d'arros per un plat amb arros?? molt original i bonissimes aquestes magdalenes!! petons
ResponEliminaUala! què xula aquesta recepta, jo mai he emprat farina d'arròs, però ara me n'han entrat unes ganes loques, aquestes magdalenes tenen una pinta fantàstica!
ResponEliminaPetons!
Nunca he utilizado esta harina, pero se ven deliciosas..Besitos
ResponEliminaAquestes magdalenes es veuen delicioses. Queden molt boniques amb aquesta farina!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar bonica!
Petonets!!
Ja estic veient que hauré d'anar a comprar farina d'arròs...no et dic més!
ResponEliminaNani
No havia pensat en fer servir farina d'arrós, bon pensament! Es veuen ben bons ;-)
ResponEliminaPetons
Doncs mai he provat que en sigui conscient la farina d'arròs en cap plat! Però ara ben de gust em menjava totes aquestes magdalenes per berenar i mira que acabo de dinar :-)
ResponEliminaPetonets!!
Com m'agrada la vostra proposta, tenim una veïna que és celíaca i aquesta recepta li anirà com anell al dit. La guardo ben guardada!
ResponEliminaUna forta abraçada!!!
Vaja!!! farina d´arròs a les madalenes!!! això s´ha de probar, quina pinta senblen molt flonges!!!
ResponEliminaHem coincidit !!! jo també m´he decidit per unes magdalenes d´arròs. No les havia fet mai, i no ens han acabat de fer el pes, però val a dir que no en queda ni una, a casa d´una manera u altra tot es menja. Magnifiques aquestes teves. Petons, i bon diumenge.
ResponEliminaHe vist moltes receptes d´aquestes magdalenes.Aviam si m' animo i em surten tant bones com dius.
ResponEliminaHan de ser delicioses! Jo també he utilitzat la farina d'arròs en la meva recepta i m'ha agradat! Petons
ResponEliminaM'ha cridat molt l'atenció aquesta entrada!, em sembla una idea genial!. Tinc una bona col.lecció de magdalenes, i aquesta no hi pot faltar, així que gràcies per compartir-la!
ResponEliminaMe han encantado estas magdalenas , me gusta la textura que tiene.
ResponEliminaBesos!!!
Original!! Heu tingut una gran idea. I jo que pensava que la farina d'arrós només servia per espesir... Petons
ResponEliminabuena idea hacerlas con harina de arroz,me ha encantado
ResponEliminapeto
Si que es veuen compactes, però fan una muntanyeta perfecta!!! i a més les poden menjar celíacs, oi? Les haurem de tastar.
ResponEliminaPetonets
Veus consuegri, ara m'has creat tut a mi una necessitat, la farina d'arròs! I és clar, ella si no la té la farina se la fa: farines Bon tiberi, sona bé!Si es que al final serem tant i tant sanes!
ResponEliminaMolts petonets.
Que bones, jo també n'he fet alguna vegada amb farina d'arròs i són molt gustoses, provaré la teva recepta!
ResponEliminaJo ja havia provat la farina d'arròs en uns coulant per la teva textura suau i fina que dóna una esponjositat extra a les masses.
ResponEliminaAquestes magdalenes fan molt bona pinta!
quina pinta..
ResponEliminai quina sorpresa els dels fogons!!
felicitats!!