diumenge, 26 de febrer del 2012

Pastís de cervesa Guinness




Aquest mes a Memòries d’una cuinera, tot coincidint amb què fa un any que han començat a recopilar receptes, ens han proposat preparar un pastís d’aniversari.
La veritat és que el pastís d’avui el vaig preparar fa uns mesos, concretament al setembre per celebrar el meu aniversari.
És un pastís que feia molt de temps que havia vist a altres blocs i a algunes revistes, però mai l'havia preparat.
He de reconèixer que a mi beure cervesa no m’agrada gens, però per cuinar sí que m’agrada perquè li dona un gust especial als plats. I aquest pastís no és una excepció; la cervesa li aporta un punt de sabor molt característic però que crec que no és pot identificar com a gust de cervesa.
L’anècdota del pastís va ser, precisament, la compra de la cervesa. La veritat és que, per dir-ho d’alguna manera, a casa no som gens experts en cerveses. Així que vàrem anar el “soci” i jo a un supermercat d’una gran superfície i ja us podeu imaginar la nostra cara de póker mirant i tornant mirar les botelles. Al final vàrem sortir del supermercat amb la nostra súper compra: dues botelles de cervesa Guinness i com que som ecològics no vàrem agafar bossa. No vull imaginar el que va pensar la gent que ens va veure sortir del supermercat amb les cerveses en la mà. ;D
Aquesta recepta la tenia apuntada en un quadern de receptes, però no sé d’on la vaig treure. De totes maneres, crec que la recepta original és de Nigella Lawson.

Ingredients:
250 grs de farina de rebosteria
75 grs de cacau en pols Valor
400 grs de sucre
2 culleradetes i mitja de bicarbonat
250 ml de Cervesa negra Guinness
250 grs de mantega a temperatura ambient
140 grs de nata líquida
2 ous
1 culleradeta de vainilla líquida

Preparació:
  1. Mesclam la farina, el cacau, el sucre i el bicarbonat. Reservam.
  2. Mesclam la cervesa i la mantega durant uns minuts amb les varetes elèctriques fins que quedi tot ben integrat
  3. Afegim la nata, la vainilla i els ous i tornam a mesclar.
  4. Incorporam poc a poc la mescla de farina, sucre i bicarbonat.
  5. Distribuïm la mescla en un motlle i enfornam a 180ºC uns 45-50 minuts fins que quan el pastís estigui cuit.

Nota: aquest pastís, com gairebé tots els de xocolata, millora amb els dies. Així que el podem preparar amb un dia d’antelació.

16 comentaris:

  1. tremendamente bueno una combinacion excelente
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  2. T'ha quedat ben potent!! És boníssima!! Un besote!!

    ResponElimina
  3. Es veu boníssim, molt humit... irresistible!! I a més tu saps que a mi sí que m'agrada la cervesa, o sigui que aquest l'he de provar... i faré llegir al Xavi que a dos que no us agrada l'heu trobat boníssim, que ell és com vosaltres! jejeje
    Ja us imagino amb les Guiness a la ma! jajaja
    Petonets reina meva!
    Sandra

    ResponElimina
  4. doncs aquí tens una altra que no li agrada la cervessa! jajajajajajja, però aquest pastís també el tinc pendent des de fa molt temps, però encara no m'he animat!!!! sembla molt esponjós!!!! llàstima que visquis tan lluny... un milió de gràcies per participar reineta!!! ets un solet. petonets

    ResponElimina
  5. Ostres aquest pastís és deliciós! l'he preparat dues vegades i ja fa mesos que me'l reclamen altra vegada a casa. La veritat és que la cervessa encara potencia més el gust de la xocolata oi? t'ha quedat per clavari una bona forquillada!

    ResponElimina
  6. Aquest pastís jo també el tinc a pendents. El teu tall té moooolt bona pinta, així que quan em decideixi (bàsicament quan tingui les Guiness) vindré aquí a buscar-ne la recepta.
    Petonets i bona setmana

    ResponElimina
  7. Ohh quina bona pinta!!! A mi tampoc m'agrada gens la cervesa però agafo les del meu pare per cuinar, perquè donen un gust genial! jaja M'apunto la recepta, perquè fa temps que la vull fer :)

    Un petonàs!! :D

    ResponElimina
  8. Pues a mi si que me gusta!!! me llevo un trozo...
    Besos

    ResponElimina
  9. D´aquest pastís m´han parlat infinites vegades. Em recomanen que el provi, però a mi no m´agrada la cervesa i tothom m´assegura que no té res a veure...

    ResponElimina
  10. te molt bona pinta !!! en fa ganes provar-lo i queda super apuntat
    salut !

    ResponElimina
  11. Nena, amb la cara de bons que feu segur que ningú va pensar malament!:DDDD
    Això d'un pastís amb cervessa em sorpren, no et dic que el faré, ja m'enviaràs un tros, però gran, eh!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  12. Mai he fet aquest pastís pero em crida molt la atenció, tampoc soc amant de la cervesa, doncs si a tu t'agrada a mi també m'agradará.
    Petonets!

    ResponElimina
  13. Aquest me l'apunt ara mateix! He sentit que està boníssim i encara no l'he tastat... mmm xocolata quina pintassa!

    Petons!!

    ResponElimina
  14. Aixo es irresistible. El tastare.

    un petonet

    ResponElimina
  15. és boníssim! el vaig fer fa uns dies i em va encantar! (tot i que no em va quedar tan maco i esponjós com aquest) amb el vostre permís, el penjo al bloc!

    ResponElimina
  16. Molt bona pinta,
    me l'apunt per fer-la, aviat!

    ResponElimina