Avui, com cada dia 15, hi torna a haver una invasió a la blocosfera gastronòmica amb la recepta del 15. Aquest mes ens han proposat preparar croquetes.
Les croquetes tenen molt d’èxit a casa quan en faig, però hi ha dues “condicions”: han de ser ben fines (sense cap tipus de grums) i si és possible no hi he de posar ingredients ni fer mescles estranyes. De fet, les “croquetes estrelles” de casa són les de pollastre.
Això no obstant, aquesta vegada em resistia a preparar-les i volia fer algun experiment distint. Així que en faig preparar unes de gambes. A més, aquesta vegada per arrebossar vaig utilitzar panko que em va “subministrar” la Mònica. He de dir que no havia provat mai el panko i va ser tot un descobriment, perquè les croquetes queden molt cruixents. Tenint en compte que a casa només m’agraden a mi les gambes, si em varen dir que eren boníssimes, és que realment ho eren.
Per preparar-les vaig utilitzar la Thermomix perquè com, ja us he dit, volia que la massa em quedàs ben fina.
Ingredients:
250 grs de gambes
Bastonets de surimi (uns 4 o 5)
30 grs d’oli d’oliva
½ ceba
170 grs de farina
700 grs de llet
pebre negre
nou moscada
Sal
Per arrebossar: farina, ou batut i panko
Preparació:
- Pelam i tallam les gambes i el surimi a bocins petits.
- Posam a la TMX l’oli programam 5 minuts, Varoma, velocitat 2.
- A continuació, afegim les gambes i el surimi i programam 3 minuts, Varoma, velocitat 2. Reservam i deixam l’oli a la TMX.
- Afegim a l’oli que ens ha quedat a la TMX la ceba i programam tres minuts més a la mateixa temperatura i mateixa velocitat.
- Afegim la farina i programam 3 minut, temperatura 100º, velocitat 2.
- A continuació, posam la llet, el pebre, la nou moscada i la sal i programam 10 minuts, 100º, velocitat 7.
- Finalment, posarem les gambes i el surimi i programarem 10 minuts més a la mateixa temperatura i velocitat. En el cas que trobem que la massa encara no té prou cos podem programar uns minuts més (en el meu cas no va ser necessari)
- Deixam refredar la massa i ho la trituram. Jo vaig programar un minut a velocitat progressiva 5-10 fins que fa quedar una massa ben fina.
- Posam la massa a dins una mànega pastissera i la deixam refredar unes hores a dins la gelera.
- Per fer les croquetes posam farina a damunt una taula (o superfície de treball) i amb la màniga pastissera formam una línia de massa.
- Amb el ganivet la tallam tenint en compte el tamany que volem donar a les croquetes.
- Enfarinam la croqueta, la passam per ou batut i finalment pel panko.
- Fregim amb oli.
uau pintassa que tenen , delisioses
ResponEliminasalut
Es veuen boníssimes. Doncs a mi sí que m'agraden molt les gambes. Me'n pots enviar en voler! Haha!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!!
Ets-una-super-crack-i-qui-digui-el-contrari-se-les-haurà-de-veure-amb-mi!!! jajajaja M'eeeeeeeeencanten, amb o sense "tropezons"! jajajaja
ResponEliminaI la Moni sembla una traficant de panko, nosaltres també ho vam dir a les de ma mare! jajaja
Les fotos t'han quedat de luxe, OLE TU!!
Moltes gràcies per participar carinyet meeeeu!
Petonets
Sandra
I tant que tenim la blogosfera invadira!! Jajaja mol ones amb gambes, i crec que has complert els requisits de casa teva, no??
ResponEliminaMolts petons!
De gambes? A casa volarien!
ResponEliminaNani
Ooo que bé, una recepta amb Thermomix!!! Jo en tinc poquetes de receptes per la maquineta. La meva mare m'he la va regalar i la veritat és que l'utilitzo menys del que m'agradaria!! Ja les provaré.
ResponEliminaUna abraçada.
Les de peix i marisc estan triunfant aquest cop. Quina bona cara!
ResponEliminaM'ho estic passant d'allo mes be anant de "croqueta en croqueta"... A mi m'encanten tot i que no en faig gaire sovint per allo de les calories. Molt bones les teves. Les apunto!! Petons.
ResponEliminaMmmmm.... que bones!!! I quina foto mes espectacular!!! M'encanta!!!
ResponEliminaTens la Lupita ocupada????? jajajajaja
Un petonas
Sònia
Quina foto més xula!!!!! m'encanten de gambes, són un vici. Petons
ResponEliminaquina foto més xula nena!!! el fon és perfecte i molt relaxant, ideal per un aperitiu amb croquetes i unes caipirinhes!!! quan no nevi m'avises i vinc!!!!! quina sort que té el teu love! com el cuides!!!! petonets guapíssima
ResponEliminaunas buenas croquetas que solo viendo la foto ya se hacen irresistibles
ResponEliminapeto
A mi, amb gustet a gambetes és que em criden!, m'agrada molt la teva opció de croquetes. Interessant això del Panko! A reveure.
ResponEliminaMe gusta la textura crujiente con la que te han quedado me quedo con esto del panko a ver si lo encuentro.
ResponEliminaBesos!!!
Me las llevo, porque para mi son deliciosas.
ResponEliminaBesos.
Bonissimes les croquetes de peix!!petons
ResponEliminaEl panko dóna un toc genial a les croquetes, i les de gambes jo les vaig descobrir recentement, però són tan gustoses i bones!!!
ResponEliminaPer cert, com t'ho has fet per fer aquestes super fotos???!!!!!!
petonets
mm quina pinta Paula! t'han quedat molt xules, i és vera que el panko queda molt bé, jo encara no l'he provat.
ResponEliminaPetons!!
Unes fotos molt tempadores !!! que bones les croquetes de gamba pel vermut de diumenge.. me les apunto!!! petons,
ResponEliminaTenen una pinta estupenda. La propera vegada provarés això del panko. On el puc comprar?
ResponEliminaPetonets!
Anna
M'està entrant una gana!!! quina pinta més bona!!! ah! també m'agrada la foto!!
ResponEliminaMmmm jo encara no he provat el panko... espera! ni les croquetes de gambes!! em pregunto a què estic esperant!!! jaja si van agradar fins i tot als més tiquismiquis deu ser per alguna cosa ;)
ResponEliminaUn petonet!! :D
També le vaig fer amb panko, m´encanten com queden, de gamba sola, les haig de fer. Bonissimes es veuen! petons
ResponEliminaAquí la subministradora de panko que ha aparegut!;) les fotos genials i pel que dius, a part de l'aspecte, han de tenir una textura genial! Ja veig que no he de patir gens pel meu nen, que bé que el cuidaràs!
ResponEliminaMolts petonets.
Ostres, no sé amb quina de totes de receptes que he vist de croquetes em quedo, tenen totes una pinta estupenda! Aquestes de gambes han d'estar boníssimes!
ResponElimina