tag:blogger.com,1999:blog-7675932297127788020.post8189836442262410246..comments2023-10-22T13:01:05.948+02:00Comments on Bon Tiberi. Cuina experimental, innovadora i eclèctica: Coca de patataBon Tiberihttp://www.blogger.com/profile/14205678281109452340noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-7675932297127788020.post-16570278859316222692012-10-30T23:44:33.117+01:002012-10-30T23:44:33.117+01:00Aquest cap de setmana he estat a Mallorca i vaig t...Aquest cap de setmana he estat a Mallorca i vaig tastar les coques de patata amb xocolata calenta de Valldemossa.<br />Són boníssimes!!!<br />Demà mateix m'hi poso i provo la teva recepta.pinipinihttps://www.blogger.com/profile/13328532127065131254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675932297127788020.post-31490551768281276562011-02-10T03:06:16.760+01:002011-02-10T03:06:16.760+01:00Hola Paula, m'agrada molt el teu blog i aquest...Hola Paula, m'agrada molt el teu blog i aquestes coques, tenen que estar, buff...En fi, que tindre que probar de fer-les;-)Una abraçadamaiahttps://www.blogger.com/profile/00321299189019852103noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675932297127788020.post-44216085293038623512010-12-08T21:49:50.758+01:002010-12-08T21:49:50.758+01:00Gracias por visitar mi blog, por hacerte seguidor ...Gracias por visitar mi blog, por hacerte seguidor y por tus comentarios.Nos vemos por aquí. Adéu!. PaulaBon Tiberihttps://www.blogger.com/profile/14205678281109452340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675932297127788020.post-36716372937701916592010-12-08T19:37:46.359+01:002010-12-08T19:37:46.359+01:00Anda pero que buena esta!!!!! me alegro tener una ...Anda pero que buena esta!!!!! me alegro tener una blogger mallorquina....y además con thermomix...que bien...me encanataría que nos fueramos encontrando unos y otros...<br />Veo que la lengua es el catalan pero escribo fatal así que sino te importa lo iré haceindo en castellano...<br />Las cocas de patata las haré algún...amb xocolata m'encantan!Cocinando con Manu CatManhttps://www.blogger.com/profile/12260822537439358455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675932297127788020.post-25115319364092114752010-12-07T08:41:03.099+01:002010-12-07T08:41:03.099+01:00Paula, crec que m'has respost perfectament, em...Paula, crec que m'has respost perfectament, em faig una idea del gust de les coques. Mentre m'ho explicaves m'ha vingut present que per fer panellets també s'utilitza la patata...<br />Trobo molt interessant lo del saïm: ara ja sé perquè es diu ensaimada!<br />El temps del llevat em recorda als donuts i al tortell de reis que necessiten molt de temps per poder resultar esponjosos.<br />Algun dia, passades les festes -que mengem masses coses- les provaré de fer.<br />Moltes gràcies!<br />MglòriaMglòriahttps://www.blogger.com/profile/11084392756405564640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675932297127788020.post-18247601140655656852010-12-06T23:58:12.543+01:002010-12-06T23:58:12.543+01:00Hola MGlòria!
Saïm en castellà és “manteca”. P...Hola MGlòria!<br /> Saïm en castellà és “manteca”. Potser que a Catalunya li digueu “llard”? És l’element fonamental de les nostres ensaïmades (d’aquí ve precisament el seu nom).<br /> Aquestes coquetes tenen un gust peculiar. Són absolutament dolces, encara que duguin patata. És a dir, sabem que és una coca de patata perquè tenim aquest gust interioritzat des de sempre, però no es nota el gust de la patata pròpiament dit. A més, la patata bullida s’integra totalment dins la massa, de manera que si algú no ho sap no crec que pel gust endevini que en porta.<br />Té un textura molt, molt, lleugera, molt esponjosa, i no es nota el gust del saïm, a diferència de l’ensaïmada on si que es nota (és més, s’ha de notar, sinó l’ensaïmada no és bona). <br />Et recoman que les provis, són boníssssssssimes i amb la thermomix són molt fàcils de fer. L´únic “handicap”, per dir-ne algun, és el temps de llevat (crec que si jo les hagués deixat pujar un poc més al segon llevat haguessin sortit més toves), és a dir, és una recepta per fer amb temps. Calentetes, recent sortides del forn, són impressionants. <br />No sé si t’he sabut transmetre un poc el gust d’aquestes coquetes, jo les trob espectaculars. De fet, la meva mare quan ha d’ anar a visitar a alguna persona major sempre li porta unes coquetes de patata. <br />Gràcies per visitar-me, una abraçada,<br />PaulaBon Tiberihttps://www.blogger.com/profile/14205678281109452340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675932297127788020.post-84927169803228273612010-12-06T21:20:57.879+01:002010-12-06T21:20:57.879+01:00"A veure.."
Aquesta ha estat la veu de l..."A veure.."<br />Aquesta ha estat la veu de la meva consciència que m'ha portat aqui per veure la coca de patata..<br />Quina cosa més curiosa.. no la coneixia pas... <br />¿què és el saïm? (a part d'una paraula preciosa)<br />Això de menjar-se la coqueta acomapanyada de xocolata calenta... tota una deliciosa temptació!<br />Explica'm si us plau, descriu-ne el gust d'aqueta coca de patata..<br />Gràcies per una recepta tan tradicional!<br />Mglòria de GourmenderiesMglòriahttps://www.blogger.com/profile/11084392756405564640noreply@blogger.com